Magyar Közéleti Szemle

2014. október 26., vasárnap

Jogvita, jogi ügy, bírósági per - Ügyfélfogadás a jogvitarendezés érdekében! Takarítson meg illetéket!


Jogi üggyel hová menjek? Bírósági üggyel hová menjek? 


Bírósági ügy a lakosság körében népszerű megfogalmazásában a bíróság kilátásba helyezésétől a Strasbourgban zajló ügyekig terjed ki. 


Láthatás problémái, tartásdíj jogi ügyei, telek és ingatlan jogi ügyek mind kerülhetnek peres eljárás folyamatába, vagy okos jogi megoldással kikerülhetnek onnan egyezséggel. 


Örökséggel kapcsolatban családtagok között, kerítés és elbirtoklás miatt szomszédok között alakulnak ki jogviták Győrben, Székesfehérváron, Veszprémben, Keszthelyen, vagy Kecskeméten, Szegeden.


 Új Ptk. gyakorlatban – Ügyfelek jogi ügyeiben ügyfélfogadás és bírósági perek kiváltása! 


Gyakori kérdés jogi üggyel hová menjek? 

Hasonlóan sokan kérdezik ismerőseiktől bírósági üggyel hová forduljak? 

A kérdés megválaszolása előtt érdemes a jogvitában, jogi ügyekben saját szándékainkat és a tényeket egyezségi szakértőkkel közösen “górcső” alá venni. 


A bírósági eljárás minden szintjén nyitva áll a jogi lehetőség az ADR bírósági pert kiváltó eljárásra, amely a hivatalos egyezséggel kiválthatja a további, évekig tartó pereskedést. Magyarországon számos felkészült és megbízható bírósági per kiváltó, peres egyezségi szakértő iroda dolgozik. 



"Külföldről a bírósági ügyben nehéz a részvétel, jobb tárgyalások között az egyezség!"
Országbíró Zoltán vezető nemzetközi jogvitarendező


Nagy figyelmet igénylő, diszkrét eljárást igénylő vitás, pereskedő ügyekben a független szakértői iroda a jó döntés, okos választás az eljárások közül. 

Érdemes számításba venni, hogy a profi peres egyezségi szakértelemmel jelentős illeték takarítható meg, benyújtott keresetnél igényelhető vissza! 


Fontos információ a jogi üggyel megfelelő megoldást keresőknek, hogy lehet tartós ADR előkészítő megbízást adni a bírósági ügyben, amellyel a tárgyalások között a bírósági peres eljárásból az ADR eljárásba való átváltás szakmai lehetőségét alapozzák meg. 



“A peres illeték mérséklésének szabályai 


■50% az illetékkedvezmény, ha az első tárgyalást követően nyújtják be a felek a közvetítői eljárásban készült megállapodásukat, és az egyezséget a bíróság jóváhagyja. 

■70% az illetékkedvezmény, ha a per megszüntetését közösen kérik, ha az eljárás szünetelés folytán szűnik meg, illetve az első tárgyalást megelőzően egyezséget kötnek. 

■90% az illetékkedvezmény, ha a felperes legkésőbb az első tárgyaláson keresetétől eláll, ha az első tárgyaláson a per szünetelésére kerül sor és a per e szünetelés folytán szűnik meg, ha a felek az első tárgyaláson egyezséget kötnek, ha a felek a per megszüntetését az első tárgyaláson közösen kérik. 

■Amennyiben a felek külső közvetítőhöz fordultak, az Itv. 58. § (3) bekezdése alkalmazható. 

Vagyis, ha a felek az első tárgyalást követően külső mediátor előtt kötött megállapodását a bíróság egyezség formájában jóváhagyja, a peres eljárás illetéke az 50% illetékmérséklésen túl tovább csökkenthető a – külső mediátor bruttó munkadíjából – maximum 50.000,- Ft-tal. 

A fizetendő illeték mértéke azonban ebben az esetben sem lehet kevesebb a peres eljárás illetékének 30%-ánál. A külső mediátor 50.000,- Ft feletti díját és egyéb költségét a feleknek kell fizetniük.” – Teszi közzé a Bíróság. 


Jogvita jöjjön létre bárhol magyar emberek között, irodánk megbízható szakmai színvonallal és szolgáltatással fogadja Őket vidékről, külföldről, Budapest külső kerületeiből!