Magyar Közéleti Szemle

2012. május 23., szerda

Tulajdonközösség megszűntetése - Közös tulajdon megosztása magyar bíróságokon

Hozzávetőleg a bírósági per költségei a tulajdonnal összefüggő perekben a legmagasabb.

Növeli a költségeket a nagymértékű igazságügyi szakértői igény, ahol a költségek és a szakértői vélemények eltérő minőségűek és mennyiségűek.

Tapasztalt tanácsvezető bírák pontosan tudják, melyik az az 5-6 bírói kérdés, amelyet mindenképpen fel kell tenni egy ingatlanértékcsökkenés perében, vagy a tulajdoni arányok megállapítása szakértői véleményéhez.



Felkészült igazságügyi mediátori irodák a költségek optimalizálásában segítik az egyezség elősegítése mellett az ügyfeleiket, a megfelelő TFKKE módszer szerinti kiértékelések és adatválasztások munkájával.

Közös tulajdon megszüntetése iránt indított perben az egyezségnek is figyelemmel kell lennie az 1/2008 Pk. véleményre. Haladó szemlélet és a bírósági gyakorlat tapasztalatai ötvöződnek benne.

Természetes, hogy a közös tulajdon megszüntetése perben kialakuló peres mediáció egyezségének erre érdemes tekintettel lennie.

Közös ingatlanból kiköltözés itt újszerűbb értelmezést kapott a közös értékesítést gyakorlatiasabbá téve.

Az ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA az igazságügyi közvetítés, a válási mediátori eljárás közben a felek igényei szerint biztosít permegelőző szakvélemények elkészítését, iratok-adatok beszerzését a minőségében magasabb színvonalú egyezséghez.

Egy időben felkeresett igazságügyi mediátor megfelelő peres tapasztalattal, a válás előtt egyezségében a közös tulajdon megszüntetése kérdésében is egyezséget érhet el a Felek között.
Külön perben a közös tulajdon megszüntetése mindig hosszabb és költségesebb, mint egy perben egy egyezségben!

Szolgáltatói kapcsolat:
Időben forduljon szakértőkhöz!

Közös tulajdon megszüntetése ügyeiben a 06-302-164-102 ügyfélszámon fogadjuk bejelentkezését időpontfoglaláshoz!